İÇ MEKAN SOFTPLAY OYUN ALANI NEDİR?

26-04-2019 12:01
İÇ MEKAN SOFTPLAY OYUN ALANI NEDİR?
İç mekan oyun parkları, kış günlerinde de çocukların enerjilerini atmaları fikrinden doğup ortaya çıkmıştır. Kapalı oyun merkezleri olarak da bilinen kapalı oyun alanları iç ortamda bulunan oyun alanlarıdır. Oyun merkezleri ve AVM gibi alanlarda daha çok bulunur. Çocukların oynaması ve eğlenmesi amaç edinilerek tasarlanmıştır. Yumuşak yapısı ve korunaklı oyun ekipmanları sayesinde çocuklar zıpladığında veya düştüğünde etkiyi azaltmak için yumuşak köpükle sarılır. Bu yüzden, kapalı oyun alanı, açık oyun alanına kıyasla genellikle daha güvenlidir. 1990 yıllarında ABD’den gelmesinden bu yana, kapalı oyun alanı tüm dünyada büyük bir popülariteye sahiptir. Basit iç mekan tırmanma çerçevesinden, artık farklı yaş gruplarına hizmet eden çoklu oyun alanlarını içeren daha fazla oyun içeren çocuk oyun merkezlerine doğru gelmiştir. Kapalı oyun alanlarının geliri bilet satışlarına ek olarak, doğum günü partisi, çocuk sanat ve zanaat, çocuk eğlence ve cafe hizmet kaynaklarından gelir. Kapalı oyun alanları, boyutlar ve oyun özellikleri bakımından büyük ölçüde değişiklik gösterebilir. Küçük kapalı oyun alanı çoğunlukla softplay bir oyun yapısı olabiliyorken, büyük kapalı oyun alanlar aile eğlence merkezlerinin bir parçasıdır ve bazen kapalı oyun alanları 10000 metrekareye kadar alanda olabilir. Kapalı oyun alanları aşağıdaki bölümleri içerir:

Çocuk eğlence alanları için tasarlanmış top havuzu sayısız eğlence toplarının bir arada bulunduğu oyun alanlarıdır. Rengarenk toplar içerisinde eğlenceli dakikalar geçirecek olan çocuklar eğlenmenin keyfini çıkarırlar. Top havuzunun boyutu alanınızın genişliğine bağlı olarak değişmektedir. Top havuzlarında isteğe bağlı kaydırak ve parkur alanı da mevcuttur.
 
    
 
Geleneksel soft play parkların aksine, etkileşimli soft play ekipmanları, dönerli motor, hoparlörler ve sensörler gibi elektronik bileşenlerle kuruludur. Böylece daha ilgi çekici ve daha fazla etkileşimli oyun deneyimi sunar. Aynı zamanda interaktif yumuşak oyun parkı da denir. İnteraktif iç mekan oyun parkı 2-6 yaş arası çocukların favori oyun olayıdır.
 
    
 
Havalanan Top Arenası olarak da bilinen top fırlatma makinesi, top volkanı, birçok top ve köpük hedefleri vuran diğer oyun ekipmanları ile donatılmış bağımsız bir oyun alanıdır. Top atar diye de bilinen top fırlatma makinesi 6-12 yaş arası çocuklar için daha uygundur. Top blaster alanına sahip kapalı oyun alanı daha yüksek katılım ve daha fazla tekrarlı gelen ziyaretçi alır.
 
    
 
Toddler alanı olarak bilinen yürümeye yeni başlayan çocuk alanlarında daha basit oyuncaklar yer alır. Mini Top havuzları, soft play (yumuşak oyuncak) oyuncaklar, oyun panelleri, plastik oyuncaklar, sünger oyuncaklar gibi çocuklar için favori oyun ekipmanlarına sahiptir. Bazı elektrikli yumuşak oyun ekipmanları da yürümeye başlayan çocuk bölgesi için idealdir.
 
    
 
Çocuk sanat alanında, çocuklar yetenekleri bu alan sayesinde gün yüzüne daha rahat çıkarıyor. Bu gibi etkinlikler çocukların gelişimi açısından büyük yarar sağlar. Hem eğlenip hem de öğrendikleri bu alan çocuklar ve ebeveynleri tarafından oldukça fazla sevilir. Kapalı oyun alanları için sanat ve zanaat alanı gelirin inanılmaz derecede büyük bir kısmına katkıda bulunabilir. Sanat ve zanaat alanı genellikle sessiz ve erişilebilir kalmak için oyun alanının dışına yerleştirilir. Eğitim gereçleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
 
    
 
Büyük kapalı oyun alanı ve aile eğlence merkezleri genellikle çocuklara yönelik oyunlarını baz alarak tasarlanmıştır. Jetonlu oyuncaklar, ana oyun alanının dışında bir alana yerleştirilir. Bunlara jetonlu oyun makineleri, kiddie rideslar ve 12 yaşın altındaki çocuklar için uygun diğer oyuncaklar dahildir.
 
    
 
Doğum Günü Alanı:
Doğum günü partisi, tatil partisi ve özel etkinlikler için parti büyük bir gelir kaynağıdır. Oyun merkezinizde yeterli alanınız varsa kapalı oyun alanınızı geliştirmek için harika bir yoldur. Güzelce dekore edilmiş bir parti odası çok fazla müşteriyi çekebilecek etkiye sahiptir.
 
   
 
Çocuk eğlence alanları için tasarlanmış kum havuz içinde çocukların keyifle oynayacağı plastik kepçe, kamyon, kova ve kürekler mevcuttur. Çocuklara el becerilerini kullanmayı hedef almaktadır.
 
    
 
Kapalı oyun alanlarında çokça tercih edilen bir diğer üründe trambolinlerdir. Farklı yaş gruplarına hitap eden çeşitli trambolinler mevcuttur. Korunaklı yapısıyla gönül rahatlığıyla ebeveynlerin çocukları için tercih ettikleri oyuncaklar arasındadır. Çocukların ise zıplamayı sevdiği barizdir ve bu yüzden çocukların gözde oyuncakları arasındadır.
 
    
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.